45. Як швидко проводиться імплантація зубів?

Перед тим, як встановлювати дентальні імплантати, пацієнти стоматологічних клінік часто запитують про тривалість цієї процедури.

Але у цьому питанні важливу роль відіграє все: наявність протипоказань, загальний стан здоров’я пацієнта, обраний спосіб імплантації тощо. Потрібно враховувати не лише час впровадження титанового замінника кореня зуба, а й підготовку до імплантації, час на приживлення та встановлення коронки чи протеза. Через те, що кінцевим результатом імплантації має бути повноцінний штучний зуб, що складається з імплантату, абатменту та коронки, взяти на себе всі функції він зможе лише після встановлення всіх складових.

Впровадження одного імплантату у кісткову тканину щелепи займає приблизно 30 хвилин, але цьому передує підготовчий етап, який може зайняти місяць, залежно від індивідуальних особливостей організму. Підготовка до імплантації полягає в усуненні всіх тимчасових протипоказань. Це може бути лікування каріозних уражень зуба, лікування захворювань ясен, санація порожнини рота, а також діагностика — панорамний знімок щелеп та томографія організму, щоб переконатися у відсутності абсолютних протипоказань (це можуть бути злоякісні новоутворення або інші серйозні захворювання).

При нестачі кісткової тканини може знадобитися синус-ліфтинг (стоматологічна процедура з нарощування кісткової тканини). Трансплантат приживається протягом 3-4 місяців і лише після цього можна розпочинати імплантацію.

Обравши традиційну імплантацію, після встановлення імплантату остеоінтеграція (приживлення імплантату) триває від 3 до 6 місяців. Наступний етап - протезування. Виготовлення та встановлення коронки може тривати близько тижня.

Якщо стан здоров’я пацієнта дозволяє зупинити свій вибір на одноетапній імплантації, встановлення імплантату та коронки відбудеться в один день. Але коронку буде встановлено тимчасову. Її потрібно буде замінити через кілька місяців, коли імплантат стабілізується. Незважаючи на економію часу на реабілітацію, цей вид імплантації має багато протипоказань і підходить у поодиноких випадках.

Інші статті