1. Як ми забезпечуємо безпеку прийому наших пацієнтів?

В усіх клініках «Німецька стоматологія» використовується багатоступенева система безпеки. Для Вашого спокою і впевненості ми розповімо про головні її особливості та переваги.

БЕЗПЕКА при ВХОДІ:

1. Усі пацієнти і гості клінік, а також співробітники, кожен день проводять температурний скринінг.

2. Усі відвідувачі і співробітники клініки  в захисних масках.

3. Дистанція між відвідувачами клініки мінімум 1,5 метра.

4. Обробка поверхонь і дверних ручок дезінфікуючими засобами — кожні 3 години.

5. Обробка рук. Для Вас завжди доступні професійні антисептики і САНІТАЙЗЕР для обробки рук при вході в наші клініки та туалетні кімнати. Одноразові медичні рукавички знаходяться в зоні очікування для відвідувачів. Співробітники рецепції завжди готові допомогти і розповісти Вам про наші стандарти безпеки.

Підготовка до прийому. Прибирання та дезінфекція стоматологічних кабінетів перед і після прийому проводиться згідно прийнятого Єдиного Стандарту. Ми використовуємо виключно оригінальні засоби дезінфекції. Ніяких аналогів і сумнівних виробників! Для кожного виду обробки використовується своя лінійка професійних засобів!

СТЕРИЛЬНІСТЬ. Стерилізація інструментів обов’язково проходить в кілька етапів:

  • Хімічна дезінфекція спеціальними розчинами тривалої і короткої дії і їх чітка послідовність у використанні.
  • Термічна обробка в медичних термодезінфекторах, які є професійними аналогами посудомийних машин. Ми використовуємо медичне обладнання Miele. Температура, при якій відбувається очищення медичного інструментарію, — 94.°C. Тривалість одного повного циклу — 90 хвилин. Більшість клінік нехтують цим етапом і миють інструменти в ручну під проточною водою.
  • Пакетування у крафт-пакети і герметичне запаковування в спеціальних пакувальних машинах.
  • Після пакетування всі інструменти розміщуються в спеціальні автоклави і проходять обробку при температурних режимах в 121°C і 134°C. Ми використовуємо виключно автоклави класу В, в яких для максимального ефекту знищення патогенних мікроорганізмів і вірусів цикли стерилізації та сушіння проходять з використанням фракційного вакууму і зниженням тиску нижче атмосферного. Тривалість одного циклу стерилізації в автоклаві — мінімум 1 година.
  • Контроль якості стерилізації за допомогою спеціальних тестів і індикаторів.
  • Всі стоматологічні інструменти та насадки, які лікарі використовують на стоматологічному обладнанні обов’язково проходять всі етапи обробки, дезінфекції та стерилізації.

Дезінфекція і стерилізація шлангів і магістралей стоматологічного обладнання, через які подається вода і повітря в процесі лікування. Ми дотримуємося європейського стандарту безпеки, завдяки якому в автоматичному режимі відбувається дезінфекція всіх магістралей всередині обладнання. Для цього асистенти лікарів і співробітники, що відповідають за безпеку в клініках, дотримуються спеціального протоколу і активують спеціальні функції. Людський фактор виключений. Всі етапи відбуваються в автоматичному режимі.

Засоби індивідуального захисту (ЗІЗ)

Всі співробітники клінік «Німецька стоматологія» використовують медичні захисні маски. Кожному відвідувачу видається така маска в обов’язковому порядку.

Лікарі та медичний персонал в процесі лікування завжди використовують маски і респіратори класу N-95, захисні прозорі щитки, одноразовий медичний одяг поверх нашої уніформи. Такі засоби забезпечують надійний фізичний бар’єр з точки зору безпеки прийому і для пацієнта, і для персоналу.

Використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) регламентується нашими алгоритмами, які створені на основі міжнародних американських стандартів CDC, британських British Public Health, італійських протоколів прийому і лікування пацієнтів, рекомендацій провідних європейських стоматологічних асоціацій, Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ)

ПОВІТРЯ І ВЕНТИЛЯЦІЯ.

На рецепції і в холі для відвідувачів у всіх наших клініках використовується обладнання з ультрафіолетовим випромінюванням. Ці прилади розміщені на стіні у верхній частині приміщення іза допомогою спеціальних бактерицидних ламп Phillips генерують хвилю певної довжини 253,7нм. Завдяки екранованому випромінюванню створюється постійний захисний шар у верхніх шарах повітря приміщень. За рахунок руху повітряних мас різних температур патогенні мікроорганізми, віруси і бактерії швидко руйнуються.

Вентиляція повітря. Автоматичне обладнання забезпечує високий повітрообмін, особливо в кабінетах для прийому пацієнтів і в місцях загального користування. Додатково між прийомами протягом 15 хвилин ми провітрюємо стоматологічні кабінети. За рахунок великого повітрообміну у верхніх шарах приміщень прискорюється процес очищення повітря ультрафіолетом.

Технологія ультрафіолетового знезараження повітря, води і поверхонь заснована на бактерицидній дії УФ-випромінювання. По суті це метод, заснований на фізико-хімічних реакціях, які призводять до незворотних ушкоджень ДНК і РНК мікроорганізмів. В результаті, бактерії і віруси, які потрапляють під дію цього випромінювання, практично миттєво втрачають здатність до розмноження (інактивуються). Ультрафіолет практично повністю поглинається киснем і озоном в самих верхніх шарах атмосфери, тому мікроорганізми не можуть виробляти до нього стійкість, що робить дезінфекцію ультрафіолетом дуже актуальною і надійної методикою.

Тільки завдяки правильній комбінації і використанню перерахованих вище фізичних і хімічних методів обробки і дезінфекції повітря, води, поверхонь, магістралей, а також стерилізації інструментів і використанню засобів індивідуального захисту можна забезпечити високу безпеку пацієнтів в сучасних умовах. Ми називаємо це БЛАКИТНИМ СТАНДАРТОМ БЕЗПЕКИ «НІМЕЦЬКОЇ СТОМАТОЛОГІЇ».

Інші статті