10. Як імплантація зубів впливає на травлення?

Крім естетичного дефекту і дискомфорту, що впливає на моральний стан людини, захворювання ротової порожнини і відсутність одного або декількох зубів також впливає на травну систему.

Кожен зуб виконує свою важливу роль. За допомогою передніх зубів ми відкушуємо їжу, ікла відривають тверду і щільну частину їжі, на яку у різців не вистачає сил, бокові зуби пережовують її (перетирають). При втраті будь-якого із зубів, збільшується навантаження сусідніх із втраченим зубів, а також знижується якість їхньої роботи — тобто якість «продукту», який надходить далі до системи травлення людини.

Імплатнація зубів — це єдиний доступний на сьогодні спосіб відновлення зубного ряду, який здатний повністю відновити естетику, функціональність зубів, і не зруйнувати сусідніх здорових зубів поруч із відсутніми. Встановлений зубний імплантат — це штучний зуб, який складається з титанового штифта, що замінює корінь зуба, на який за допомогою абатменту кріпиться коронка, яка замінює коронкову частину зуба. У порівнянні з встановленням зубних протезів, при імплантації зубів не потрібно обпилювати сусідні здорові зуби для фіксації протезу. А встановлений імплантат повністю виконує функцію свого попередника, не порушуючи процес пережовування чи відкушування їжі.

Неякісне пережовування їжі внаслідок відсутності зубів може призвести до виникнення таких захворювань, як виразка шлунку, гастрит та інші хвороби шлунково-кишкового тракту. Недостатньо пережована їжа утворює харчові грудки, і надходячи у шлунок викликає порушення (ускладнення) перетравлювання. Через погане перетравлення їжі порушується всмоктування поживних речовин, що містяться в ній.

Встановлення безпечних, біосумісних імплантатів поверне не тільки впевненість у собі та усуне моральний дискомфорт, а й попередить розвиток захворювань шлунково-кишкового тракту.

Інші статті