43. Як довго болить щелепа після імплантації?

Можливості сучасної стоматології мінімізують або унеможливлюють наявність больових відчуттів навіть при хірургічних втручаннях у ротовій порожнині, одним з яких є імплантація зубів.

Якісна анестезія забезпечить відсутність будь-яких неприємних відчуттів під час імплантації, але відчуття під час післяопераційного періоду залежать від індивідуальних особливостей пацієнта, характеру та масштабності проведеної операції. Також має значення кваліфікація та досвід фахівця-імплантолога.

Відчуття після дентальної імплантації можуть бути досить різноманітні. Від незначного свербіння у місці встановлення імплантату до дійсно неприємних і больових відчуттів, або ж взагалі практично невідчутним.

У перші дні після встановлення імплантату больовий синдром у місці проведеного хірургічного втручання вважається нормальною реакцією організму. Як правило, щоб усунути відчуття, що завдають дискомфорту, стоматолог призначає лікарські засоби, які допоможуть зняти больовий синдром і покращити самопочуття.

Якщо процедура імплантації зубів вимагала більшого або серйознішого втручання (установка декількох імплантатів) може знадобитися більш тривалий період відновлення, який може тривати приблизно 5 днів.

Після закінчення п'ятиденного терміну біль у ділянці оперативного втручання має насторожити, слід контролювати появу додаткових тривожних симптомів таких як набряк, почервоніння, виділення рідини. Навіть наявність одного з цих симптомів вимагає негайного звернення до лікаря, щоб нейтралізувати запальний процес та попередити відторгнення імплантату.

Дотримання всіх рекомендацій лікаря зробить післяопераційний період найбільш комфортним та безпечним, що є запорукою успішності проведеної дентальної імплантації. Імплантація зубів проведена кращим фахівцем своєї справи, але позбавлена належного догляду пацієнтом у післяопераційний період, практично не має шансів на бажаний результат.

Інші статті