72. Відбілювання зубів Zoom 3

Здорові зуби та гарна усмішка – показник міцного здоров’я. У процесі життєдіяльності ми регулярно вживаємо в їжу продукти, що містять речовини, що фарбують, а також згодом утворюється зубний наліт, якого не можна позбутися за допомогою звичайної зубної щітки.

Також варто пам’ятати, що нікотин впливає на колір емалі. Однак у цієї проблеми є рішення: висвітлити зубну емаль сьогодні стало досить просто.

Існує кілька підходів до відбілювання зубів за технологією Zoom 3: відбілювання зубів на прийомі у лікаря-стоматолога та відбілювання зубів у домашніх умовах. Цю послугу також іноді пропонують косметологічні клініки та салони краси. Найкраще робити це у стоматологічній клініці: сеанс триває близько години і відмінний результат гарантований. Серед різних апаратних методик освітлення, одними з найпопулярніших і найнадійніших є технології відбілювання зубів за допомогою професійних апаратів ZOOM та BEYOND — американських виробників, лідерів у галузі косметичної стоматології. Якщо ви вирішили зробити відбілювання зубів за технологією Zoom 3 у Харкові, можете бути впевнені у повній безпеці процедури для вашого організму: технологія передбачає усі необхідні захисні заходи. Відбілювання зубів за технологією Zoom 3 дозволяє не тільки повернути початковий колір зубної емалі, але й зробити зуби здоровішими та стійкішими до дії негативних факторів.

Основні особливості відбілювання зубів Zoom 3

  • Результат відбілювання може зберігатися від року до декількох років, за умови дотримання усіх рекомендацій вашого лікаря щодо профілактики та догляду за зубами.
  • До складу відбілюючого гелю, який використовується при проведенні процедури, входить кальцію фосфат, який зміцнює зубну емаль і робить зуби більш міцними.
  • До складу гелю входить невисока концентрація відбілюючих речовин, завдяки чому навіть найчутливіші зуби добре переносять процедуру.
  • Технологія Zoom 3 чудово справляється як з відбілюванням зубів, що змінили колір під впливом барвників, так і з відбілюванням зубів, що пожовкли від віку.
  • Існує міжнародна шкала VITA для оцінки відбілювання зубів. Загалом у ній налічується 16 відтінків зубів. За одну процедуру відбілювання, в середньому, можна досягти зміни кольору на 10-12 відтінків. Пам’ятайте, що лікар-стоматолог у кожному конкретному випадку повинен визначати ступінь відбілювання зубів.

Як проводиться відбілювання зубів Zoom 3?

Перший етап за будь-якого хімічного відбілювання – підготовка. Обробляти можна тільки здорові зуби, тому спочатку стоматолог видаляє зубний камінь, знімає наліт, ставить пломби, лікує запалені ясна, зміцнює емаль. Іноді на це потрібно кілька відвідувань.

Далі починається апаратне відбілювання Zoom 3:

  • ясна та губи закривають захисними накладками, очі – окулярами;
  • на зуби наносять відбілюючий гель;
  • активують його компоненти спеціальною лампою;
  • наносять інший гель, що зміцнює емаль.

Етапи відбілювання та зміцнення чергуються кілька разів протягом одного сеансу, доки зуби не стануть достатньо білими.

За рахунок чого освітлюється емаль?

Гель містить зв’язаний кисень. Молекули проникають у товщу емалі і під впливом світла лампи розпадаються, звільняючи кисень. Він окислює все, крім емалі, – розпадаються будь-які сторонні речовини, які забезпечують зміну кольору. Існує кілька послідовних різновидів системи Zoom: Zoom, Zoom 2, Zoom 3. Кожна наступна версія відрізняється покращеною ефективністю та безпекою. Компанія постійно вдосконалює свої продукти, тому на сьогодні відбілювання Zoom 3 – максимально щадний метод, недорогий та безпечний.

Тим, у кого зуби від природи чутливі (слабка емаль), допоможуть спеціальні склади, що зміцнюють. У деяких випадках підготовчий період триває 7-10 днів, і щодня за допомогою спеціальної капи на зуби на деякий час наноситься гель, що зміцнює і робить емаль більш щільною.

Догляд за зубами після відбілювання за технологією Zoom 3

Для того, щоб якомога довше зберегти результат відбілювання зубів, необхідно суворо дотримуватися рекомендацій вашого лікаря. Рекомендації можуть бути такими:

  • Проведення гігієни ротової порожнини двічі на день.
  • Деякі виробники матеріалів для відбілювання зубів рекомендують використання елайнерів (каппи спеціальної конструкції, які повністю повторюють форму та розмір ваших зубів) з відбілюючим гелем для закріплення та підтримки отриманого результату.
  • Протягом кількох днів після проведення процедури доведеться відмовитися від усіх продуктів, які у великій кількості містять барвники.

Протипоказання. Про них треба знати!

Методика максимально щадна, але таке відбілювання не проводять неповнолітнім, під час вагітності та грудного вигодовування. З іншого боку, протипоказанням є онкологічні захворювання. Карієс, стоматит та інші хвороби порожнини рота також несумісні з Zoom – відбілювання може негативно вплинути на стан організму. Саме тому необхідний попередній етап, під час якого стоматолог забезпечить ідеально здоровий стан зубів та ясен. Після того, як карієс або інші захворювання порожнини рота будуть повністю вилікувані, процедура відбілювання зубів за допомогою технології Zoom 3 стане можливою.

Інші статті