71. Відбілювання зубів Beyond

Зубна емаль часто темніє під впливом барвників їжі, напоїв, нікотину, антибіотиків. Швидко відновити її природний білий колір допоможе проста та безпечна процедура відбілювання.

Хімічно активні речовини проникають глибоко в емаль зубів і окислюють частки, що фарбують, повністю знищуючи їх. Професіонали рекомендують відбілювання «Бейонд» – це американська технологія, яка з кожним роком стає дедалі популярнішою.

Етапи відбілювання зубів BEYOND

Оскільки в процесі беруть участь хімічно активні речовини, процедуру проводять лише з цілком здоровими зубами та яснами. Якщо є осередки запалення чи карієсу, їх усувають за одне чи кілька відвідувань стоматолога. Крім того, видаляється наліт і зубний камінь – таке покриття ускладнює освітлення емалі під ним. У деяких випадках стоматолог призначає засоби, що зміцнюють емаль курсом у кілька днів.

Далі починається процес відбілювання за допомогою апаратної методики Beyond на апараті Beyond Polus:

  • Губи та шкіра навколо рота закриваються спеціальними накладками, ясна – розчином, що не пропускає активні компоненти. Очі захищають затемненими окулярами.
  • На зуби або один зуб (така послуга теж передбачена) наноситься гель для освітлення. Після цього спеціальною лампою з унікальною системою інтенсивності та контролю світлового потоку, активують окислювачі, що входять до складу гелю. Найчастіше процес займає 30-45 хвилин — це на третину менше, ніж у інших методик.
  • Як тільки досягнута потрібна інтенсивність освітлення, гелі видаляють, а поверхню зубів обробляють розчинами, що зміцнюють емаль.

При необхідності можливе навіть точкове освітлення окремої ділянки одного зуба.

У Beyond Polus використовується удосконалена система фільтрації світлового потоку, яка видаляє несприятливі складові теплового та ультрафіолетового випромінювання, забезпечуючи максимальний комфорт та безпеку для пацієнта.

Закріплення результатів відбілювання

Незважаючи на високу ефективність методики Beyond, відбілювання не буде вічним. На зуби продовжують впливати ті ж фактори, і емаль поступово набуватиме жовтуватого відтінку. Щоб зберегти білизну якомога довше, достатньо використовувати спеціальні пасти, що доглядають, і періодично обробляти зуби засобами, ущільнюючими емаль. Серед таких засобів – лосьйони для полоскання ротової порожнини з підвищеним вмістом фтору.

Особливо ефективним буде догляд, якщо обмежити вживання фарбуючих продуктів – кави, міцного чаю, коли, вина, деяких соків, виключити нікотин. За потреби, через деякий час (зазвичай 2–3 роки), процедуру відбілювання можна повторити.

Інші статті