26. Скільки коштує зубний імплантат?

Імплантати - відмінна альтернатива мостоподібним протезам. Зовні вони не відрізняються від справжнього зуба, не вимагають особливого догляду та повністю відновлюють функціональність щелепи.

Імплантат зуба складається з двох частин: металевого «кореня» та верхньої частини - коронки, яка може бути створена з різних матеріалів.

Скільки коштує зубний імплантат?

Вартість залежить від кількох факторів:

  • виробника металевого штифта-кореня, виготовленого, як правило, із чистого титану та/або з додаванням високоміцних керамічних матеріалів;
  • запатентованої технології різьблення імплантату, його біологічного покриття та форми;
  • матеріалів, з яких зроблена коронка;
  • технології з’єднання імплантату – так званого абатменту, тобто зв’язуючого компонента між штучним коренем (імплантатом) та майбутньою коронкою зуба.

Елемент зубного імплантату, який вживлюється в ясна, в більшості випадків є титановим стрижнем. Цей метал чудово переноситься організмом і зазвичай слугує все життя, не вимагаючи заміни.

Вибрати імплантат виходячи з його вартості дуже непросто. На вітчизняному ринку існують десятки різних систем, а у світі - сотні. З точки зору оптимального співвідношення ціна-якість, найкраще обирати їх у тих клініках, де лікарі-професіонали зможуть проінформувати вас не тільки про медичні дослідження, які обов’язково проводять відомі бренди-виробники імплантатів, але і яка система оптимально підходить у вашій клінічній ситуації. Водночас термін служби естетичної конструкції на імплантаті становить щонайменше 10 років, а самого імплантату – все життя!

Естетична стоматологія: імплантати передніх зубів

Вибираючи зубний імплантат для «зони посмішки», особливу увагу слід звертати на його вигляд після встановлення. У цьому випадку буде виправдане встановлення імплантату зуба, ціна якого помітно вища за середню. На завершальному етапі (при формуванні зуба) краще використовувати керамічні або цирконієві коронки – на вигляд вони нічим не відрізняються від натуральних зубів. Якщо питання, скільки коштує імплант зуба, – вирішальне, і бюджет обмежений, можна зупинити вибір на металокерамічних коронках. Вони не поступаються іншим варіантам за функціональністю, але програють в естетичному плані.

Тривалість встановлення імплантату зуба

Питання, скільки коштує імплантат, нерідко відходить на другий план. Класична імплантація має на увазі вживлення титанового штифта, який приживлятиметься протягом 4-6 місяців, і тільки після цього встановлюється зовнішня коронка. Але останнім часом зубні імплантати часто встановлюють за один сеанс (одне відвідування). Зазвичай імплантат фіксується на місці втраченого рідного зуба чи в лунці видаленого зуба. В останньому випадку коронка фіксується у той же день і візуально зубний ряд залишається повним.

Причому встановлюється імплантат зуба, ціна якого буде відома до імплантації і не зміниться після закінчення обраного лікування. Правда, такий варіант установки можливий не завжди — дізнатися, чи підійде він вам, можна тільки у професійного хірурга-імплантолога.

Інші статті