39. Скільки коштує імплантація усіх зубів?

Ще зовсім недавно за повної відсутності зубів (адентії), існував лише один вихід — виготовлення знімного протезу, що кріпився до ясен.

Така фіксація вимагає звикання. У деяких випадках звикання могло не настати ніколи, оскільки використання таких конструкцій супроводжується труднощами при пережовуванні їжі, блювотних позивах (блювотний рефлекс), і звичайно ж ризиком випадання протезу. Але після того, як у переліку стоматологічних послуг з’явилася імплантація зубів, навіть така масштабна проблема, як адентія, стала вирішуваною.

Адентія — це стоматологічне захворювання, відмінною особливістю якого є повна або часткова відсутність зубів. Існує первинна і вторинна адентія, де первинна — це вроджена патологія, при якій відсутні зачатки зубів, вторинна — набуте явище, що з’явилося внаслідок втрати зубів. Також поняття «адентія» поділяють на повну та часткову залежно від кількості відсутніх зубів. Але у будь-якій ситуації дентальна імплантація стане надійним, комфортним і довговічним вирішенням проблеми, головне усунути всі протипоказання.

Вартість імплантації усіх зубів залежить від кількості імплантів, що встановлюються. Їхня максимальна кількість для двох щелеп становить 14 штук, оптимальна, рекомендована фахівцями — 12 штук, по 6 штук на кожну щелепу. Але для такого способу відновлення зубного ряду потрібний достатній обсяг кісткової тканини, що є проблемою. Найбільш бюджетним варіантом за повної адентії стане встановлення 4-х імплантатів на кожну щелепу. Який би варіант не був обраний, він однозначно буде комфортнішим і функціональнішим, ніж класичний знімний протез.

Головною перевагою встановлення протеза з опорою на імплантати є його надійна фіксація. При цьому способі власник протеза може бути точно впевнений, що протез не випаде з рота під час розмови або при жуванні і, звичайно ж, можна забути про болісний блювотний рефлекс, який виникає практично у всіх при фіксації протеза за допомогою адгезії або гелю.

Інші статті