56. Що таке одноетапна імплантація зубів?

Імплантація зубів на сьогоднішній день є одним із найпопулярніших та найефективніших методів відновлення зубного ряду. Вона дозволяє повноцінно замінити втрачені зуби без шкоди для сусідніх здорових зубів.

Відсутність навіть одного зуба може спровокувати зміщення зубного ряду, зміни рис обличчя, порушення звичної роботи шлунку та кишківника. Але для більшості пацієнтів відновлення функціональної складової зубів є вторинною причиною. Пацієнтам насамперед хочеться якнайшвидше повернути естетику, особливо коли відсутність зубів видно при посмішці. У цьому випадку одноетапна імплантація буде ідеальним рішенням.

Одноетапна імплантація – це метод встановлення дентального імплантату та коронки у максимально короткі терміни. Така імплантація відновлює і естетичну складову, і функціональне навантаження. На відміну від традиційної імплантації, на імплантат одразу встановлюється тимчасова коронка, що допомагає швидко приховати естетичний дефект і дозволяє не комплексувати при посмішці. Постійна коронка встановлюється за кілька місяців.

Встановлення тимчасової коронки на імплантат дозволяє досягти в майбутньому ідеального прилягання до ясен. Якщо встановлювати постійну коронку одразу на імплантат, що ще не стабілізувався, то ця досить важка конструкція може стати причиною його відторгнення, а також виникнення дефекту ясен. У післяопераційний період ясна запалені і будуть дуже щільно прилягати до коронки якщо встановити постійну коронку одразу. Це призведе до швидкого опускання ясен і утворення проміжку між яснами і постійною коронкою.

Імплантати для одноетапної імплантації відрізняються своєю конструкцією — імплантат і абатмент є одним цілим, а також містить спеціальну біоактивну речовину, яка сприяє прискоренню процесу остеоінтеграції (приживлення імплантату).

За допомогою одноетапної імплантації можна відновити як передні, так і жувальні зуби. Вона має ті ж аргументи, що і двоетапна імплантація, але її безперечна перевага – можливість швидко відновити естетичність після видалення зубів.

Інші статті