55. Що таке лазерна імплантація?

Лазерна імплантація зубів у Харкові для багатьох стала відомою не так давно. Її називають інноваційним методом відновлення втрачених зубів, але насправді це просто спосіб вживлення імплантату, при якому замість хірургічного скальпеля використовується лазер.

Такий спосіб має деякі переваги у порівнянні з традиційним процесом встановлення імплантату, але не є окремим видом імплантації.

Імплантація зубів за допомогою лазера передбачає, що м’які тканини над місцем установки імплантату розсікаються променем лазера, що забезпечує безкровність процедури, що проводиться. Розрізаючи слизову оболонку, лазер відразу «припікає» м’які тканини. Також промінь має антибактеріальну дію, зменшує травматичність процедури та післяопераційні ускладнення. Подальші маніпуляції щодо встановлення імплантату проводяться згідно з протоколами використовуваних імплантологічних систем.

Переваги лазерної імплантації найчастіше перебільшені, але серед них вагомими вважаються наступні: зменшення діаметру площі втручання, антибактеріальні властивості лазерного променя, мінімальна крововтрата, скорочення термінів операційного втручання, психологічний комфорт пацієнта, зменшення ступеня запалення навколишніх з імплантатом тканин.

Згідно з практичними спостереженнями, використання лазерного променя замість скальпеля допомагає скоротити час тривалості хірургічного етапу встановлення імплантату у середньому на 40%. Також лазер дозволяє вирішити деякі естетичні сторони імплантації зубів. У разі необхідності провести ясенну пластику, перед встановленням постійної коронки на імплантаті, застосування лазера зменшує ділянку некрозу країв м’яких тканин.

Лазерна імплантація зубів немає окремих протипоказань, оскільки лазерний промінь немає негативної дії на організм людини. Потрібно лише дотримуватись заходів безпеки при використанні лазера — надягати захисні окуляри для очей.

Який спосіб встановлення зубного імплантату підійде саме вам, допоможе визначити стоматолог після огляду та вивчення клінічної картини.

Інші статті