17. Перший візит дитини до стоматолога

Дослідження показали, що майже 8 з 10 батьків нехтують рекомендаціями регулярно показувати своїх дітей зубному лікарю.

79% опитаних батьків чекають, поки їх діти підростуть до 1 року, перш ніж вести їх до стоматолога, 5% — очікують, коли їх діти підростуть до 5 років. Менше половини батьків (47%) з тих, у кого є діти до 16 років, водять своїх дітей до стоматолога раз на півроку.

Перший зуб з’являється у дитини у віці близько 6 місяців. Стоматологи наголошують, що слід звертати ретельну увагу на розвиток молочних зубів у дітей, оскільки вони служать основою для появи постійних зубів.

zubiirot-218

Багато батьків не знають про фактори ризику виникнення карієсу, гінгівіту, стоматиту, патології прикусу, а також коли і навіщо вести малюка до стоматолога.

Щоб знайти відповіді на ці питання, вам, звичайно ж, необхідно відвідати дитячого стоматолога, який допоможе, підкаже і разом з вами охарактеризує стан порожнини рота вашої дитини.

У світовій практиці перший візит до дитячого стоматолога відбувається з появою першого зуба в роті у дитини, десь в 6-7 місяців. Звичайно, якщо не довелося приходити раніше з приводу короткої вуздечки язика або виникнення кандидозного стоматиту. На жаль, в нашій країні суспільство мало проінформоване про важливість звернення до стоматолога при появі перших молочних зубів у дітей. Не ведеться просвітницька робота серед населення, в чому є вина і стоматологів.

Інші статті