3. Одноетапна імплантація

Одноетапною імплантацією називають встановлення дентальних імплантатів за один прийом у стоматолога, або ж максимум протягом тижня після видалення зуба.

Під час імплантації міцний елемент встановлюється в ясна, замінюючи, таким чином, втрачений корінь зуба. Такий елемент виготовляється з титану і може мати різні форми, але частіше за все, схожий на стрижень з різьбленням. Як правило, операцію проводять одразу після видалення зуба. Для цього кореневий канал розширюється і імплантат розміщується так, щоб його голівка виступала за край ясен. Процедура проводиться менш ніж за годину в амбулаторних умовах з використанням місцевої анестезії. Прицьому є можливість встановлення тимчасової коронки у той же день.

При одноетапній імплантації проводиться менше хірургічних маніпуляцій і досягається високий косметичний ефект завдяки тому, що легше працювати з яснами і немає необхідності пластики ясен надалі, як при двоетапній імплантації. Не потрібно міняти конфігурацію, тому що зберігається первинний контур. Але при цій методиці ризик ускладнень вищий через те, що вона не передбачає ушивання лунки і ізоляцію імплантату.

Який би вид імплантації ви не обрали, потрібно розуміти, що остеоінтеграція (приживлення) імплантату завжди займає один і той же час: 6 місяців для верхньої щелепи і 3 місяці для нижньої щелепи. Поки не закінчиться процес приживлення, на імплантат не можна давати повноцінні жувальні навантаження, тому постійне протезування в обох випадках можливо тільки після 3 або 6 місяців. До цього, при одноетапному методі на імплантат встановлюється абатмент (з’єднувальна частина з коронкою), і тимчасова коронка.

Не дивлячись на те, що при одноетапній імплантації пацієнт може одразу отримати відновлення естетичного дефекту усмішки, двоетапна дентальная імплантація застосовується набагато частіше через набагато меншу кількість протипоказань і більший відсоток приживлюваності.

Загальний стан організму пацієнта має велике значення, тому до проведення операції не повинно бути протипоказань. Для цього стоматолог повинен дати необхідні рекомендації і підготувати пацієнта до процедури. Можливості медицини і різноманітність систем імплантації дозволяють легко усунути більшість протипоказань, окрім загальних і абсолютних.

Наприклад, небажання відмовитися від паління є практично несумісним фактором для проведення якісної імплантації. Паління значно підвищує ймовірність відторгнення імплантату, тому рекомендується припинити палити не менше ніж за 10 днів до вживлення імплантату.

Інші статті