2. Лазерна імплантація зубів

Традиційно, імплантація зубів проводиться в два етапи. Спочатку проводиться хірургічне втручання — розріз ясен і встановлення імплантату, а через кілька місяців на імплантат встановлюється абатмент (з’єднувач імплантату і коронки) і постійна коронка.

Досягнення сучасної медицини зробили цю процедуру максимально безболісною і комфортною, але уникнути дискомфорту в післяопераційний період та ігнорувати нюанси загоєння післяопераційних швів досить складно. З метою полегшення процесу загоєння, в деяких випадках, лікарі пропонують пацієнтам лазерну імплантацію, як альтернативу традиційній дентальній імплантації.

Лазерна імплантація — це не окремий вид імплантації зубів, як на перший погляд може здатися багатьом пацієнтам. Під цим словосполученням мається на увазі спосіб розрізу ясен для встановлення імплантату за допомогою лазера, який часто використовується для лікування в сучасній стоматології.

лазерна імплантація зубів

До переваг використання лазера при хірургічному втручанні відносять:

  • абсолютну стерильність (немає контакту хірургічного інструменту та тканини, що розрізається), але в сучасних клініках питання відсутності стерильності інструментів неприпустиме;
  • ефект антимікробної обробки (промінь лазера при взаємодії з живою тканиною нейтралізує всі патологічні мікроорганізми, що усуває післяопераційні ускладнення, що теж не є проблемою згідно високим стандартам лікування в сучасній стоматології);
  • значно менший травмуючий вплив на тканини ясен;
  • відсутність крові, так як лазер «припікає» тканини відразу при проведенні хірургічного впливу;
  • менше витрачається часу на хірургічний етап імплантації;
  • потрібна менша кількість анестезії.

Який саме спосіб імплантації підійде в кожному конкретному випадку, потрібно з’ясовувати індивідуально з огляду на всі особливості організму, вік і обсяг необхідних робіт з відновлення втрачених зубів. Стоматолог-хірург порекомендує найкращий спосіб, пояснивши всі його переваги, недоліки та можливі наслідки.

Інші статті