5. Імплантація зубів у Києві

Здорова і красива усмішка — візитна картка успішної людини. Але рано чи пізно кожен з нас стикається з проблемою втрати зубів. Це призводить до психологічного дискомфорту, естетичних недоліків і функціональних порушень як зубощелепної системи, так і збою роботи всього організму людини.

За допомогою імплантації зубів можна вирішити проблему втрати зубів, щоб виконати всі необхідні вимоги для правильного відновлення зубного ряду без шкоди для здорових зубів. Вона по праву вважається найперспективнішим, актуальним і затребуваним напрямком сучасної стоматології та протезування.

Дентальная імплантація - це вживлення в кісткову тканину щелепи стрижня з високоякісного медичного титану. Після його успішного приживлення на стрижень встановлюється абатмент - елемент, що з’єднує коронку із зубним імплантатом, а на нього кріпиться коронка.

зубний імплантат

Головною перевагою імплантації зубів, яка успішно практикується в усьому світі вже не одне десятиліття, вважається можливість повноцінно замінити відсутній зуб штучним, без необхідності обпилювати сусідні здорові зуби, як це відбувається при встановленні мостоподібних протезів. Також, краще застосовувати імплантацію, якщо відсутні кілька зубів, тому що звичайний протез часто призводить до дефектів мови, погіршення сприйняття їжі та має неприродний вигляд.

При відсутності кількох зубів підряд, імплантат використовується як опора для фіксації мостоподібного протезу, знову ж таки — без обпилювання сусідніх здорових зубів. При повній відсутності зубів (адентії) імплантація позбавляє від вимушеної необхідності носити знімний протез. Відновлення зубів за допомогою імплантації гарантує надійну фіксацію, природний зовнішній вигляд, правильно розподілене жувальне навантаження і при відповідному догляді — практично необмежений термін служби.

Імплантація зубів, як і будь-яке хірургічне втручання, має і свої протипоказання, але лише деякі з них є абсолютними, тобто обумовлені серйозними захворюваннями. У більшості випадків після консультації з фахівцем вдається скласти перелік необхідних заходів, щоб підготуватися до імплантації зубів.

Інші статті