19. Чому імплантація зубів є безпечною?

Дентальна імплантація вже багато років підтверджує свою ефективність та надійність, як спосіб відновлення втрачених зубів.

Але, як і будь-яка медична послуга, вона також викликає сумніви, здебільшого спричинені необґрунтованими чутками. Щоб більш інформативно розповісти про безпеку імплантації зубів, розвінчаємо міфи, які вводять в оману.

Міфи про імплантацію зубів:

Надійність імплантації не доведено, це нова методика.

Багато людей все ще вважають дентальну імплантацію “новою” стоматологічною послугою, хоча вона була розроблена у 1961 році. Надійність цієї методики відновлення зубів вже випробувана та доведена десятками років та десятками тисяч фахівців, які практикують її у всьому світі. Дотримуючись технологічних вимог та усунувши всі протипоказання, успішність встановлення дентальних імплантатів досягає 99%. Американська стоматологічна асоціація у 70-х роках визнала імплантацію зубів безпечним та ефективним методом відновлення зубного ряду.

Через імплантацію руйнується кісткова тканина.

Перед тим, як проводити встановлення імплантату, фахівець обов’язково пояснить, як це відбувається, і що станеться, якщо довго не встановлювати імплантат на місце видаленого зуба. Саме за відсутності імплантації відбувається руйнування кісткової тканини. Втрата кісткової тканини щелепи починається вже через 3 місяці після видалення зуба, і відбувається найбільш активно протягом року. Це відбувається тому, що у місці відсутнього зуба немає звичного жувального навантаження, і відбувається атрофія кістки.

Щоб звикнути до імплантату, знадобиться багато часу.

У порівнянні з протезами, які вимагають звикання у 95% випадків, імплантат повністю замінює корінь справжнього зуба та виконує його функціональну та естетичну функцію. Після процесу приживлення імплантату (якщо це не одноетапна імплантація), на штучний титановий корінь встановлюється коронка, яка повністю повторює форму справжнього зуба і не вимагає звикання.

Імплантати болять.

Встановлення імплантатів – хірургічна маніпуляція, яка потребує знеболювання. Але наступні етапи приживлення, встановлення коронки та безпосередньо експлуатація - не викликає жодних неприємних відчуттів. Складнощі можуть з’являтися лише при запальних процесах, але їх також легко уникнути при регулярному відвідуванні стоматолога та виконанні всіх його рекомендацій.

Інші статті