20. Чим відрізняється протезування від імплантації зубів?

Порівнювати дентальну імплантацію з протезуванням зубів не зовсім правильно, тому що ці стоматологічні процедури направлені на вирішення різних завдань, пов’язаних з усуненням дефекту зубного ряду.

Традиційно, встановлення зубних протезів вимагає обпилювання сусідніх зубів, щоб на них можна було закріпити необхідну конструкцію. Імплантація усуває цю необхідність, додатково значно розширюючи можливості стоматолога для якісного відновлення зубного ряду.

Насамперед хочеться акцентувати увагу на тому, що який би вид відновлення втрачених зубів ви не обрали, це робити потрібно обов’язково!

Відповідно до фізіології, місце, що звільнилося в зубному ряду, провокує такі неприємні наслідки:

- збільшується навантаження на сусідні зуби, від чого вони деформуються;

- проблеми з пережовуванням їжі та зменшення доступного розмаїття раціону харчування;

- відбувається спад кісткової тканини, що може позначитися на всьому зубному ряді;

- можуть виникнути дефекти мови тощо.

Імплантація зубів є більш сучасним і щадним методом відновлення втрачених зубів, що має великі можливості, порівняно з протезуванням. За допомогою дентальної імплантації можна замінити один втрачений зуб, не обпилюючи сусідні здорові зуби, як цього вимагає процедура фіксації протеза. Також успішно імплантація застосовується для встановлення знімних та незнімних конструкцій, навіть за відсутності зубів – часткової або повної адентії.

Незважаючи на всі переваги імплантації зубів, багато хто все ще вибирає протезування, так як у фінансовому плані воно залишається більш доступним методом відновлення зубного ряду, але, наприклад, знімний протез не зможе забезпечити ту ж естетичну складову та комфорт, як імплантація.

Професійно виконана дентальна імплантація забезпечить надійну фіксацію імплантатів у кістковій тканині та якісний косметичний ефект. Але для традиційної (двоетапної) імплантації потрібен досить тривалий час. Для приживлення імплантату, на який можна буде встановити постійну ортопедичну конструкцію, буде потрібно від 3 до 6 місяців. Є виняток у вигляді одноетапної імплантації, але вона має значно меншу ймовірність успішного приживлення імплантату та значний список протипоказань.

Щоб досягти бажаного результату відновлення зубного ряду, зверніться до наших фахівців, які допоможуть підібрати найефективніший метод з огляду на всі ваші індивідуальні особливості.

Інші статті