69. Брекети

Виправлення прикусу краще проводити в ранньому дитинстві, починаючи з 3-5 років. Якщо ж патологія проявила себе у підлітковому віці, чудовим рішенням стануть брекети.

Сьогодні стоматологічні клініки пропонують величезний вибір варіантів – і кожен зможе поставити брекети, вартість яких буде доступною для сімейного бюджету. Наперед з’ясувати, скільки коштують брекети на зуби, можна лише приблизно. Точнішу суму зможе назвати стоматолог після попереднього огляду, а повна вартість брекет-системи, як і тривалість корекції, розраховується за підсумками комп’ютерного моделювання стану щелеп.

Скільки коштує поставити брекети?

Повна вартість роботи залежить від стоматологічної клініки, кваліфікації та затребуваності лікаря, обраних методик та моделей скоб та лігатур. На встановлення металевих брекетів ціна в Харкові, як і на всі інші брекети, включатиме урок гігієни, докладні рекомендації щодо догляду за зубами та найкращі засоби гігієни, як комплімент від клініки «Німецька стоматологія». Кераміка приблизно вдвічі дорожча за метал, а вартість сапфірових брекетів буде ще дещо вищою. При цьому брекети, вартість яких мінімальна, не завжди гірша: наприклад, недорогі металеві моделі дуже популярні та чудово справляються з поставленими стоматологічними завданнями.

Брекети: види та ціни

Для багатьох саме вартість – визначальний фактор під час вибору методу виправлення прикусу. Ціни на брекети залежать від:

  • матеріалу – мінімальною буде ціна на нержавіючу сталь, максимальною – на сапфірові пластини;
  • способу, яким брекети для зубів фіксуються до дуги — класичний істотно дешевший за самолігуючий;
  • способу встановлення – на передню чи задню поверхню зубів. Лінгвальні (так звані язичні) брекети завжди коштують дорожче.

Лінгвальні брекети у Харкові: ціна питання

Зубні брекети цього типу не завжди рекомендовані і робити остаточний вибір потрібно після консультації зі стоматологом-ортодонтом. Але якщо вам підходить ця брекет-система, ціна залежатиме від матеріалу та способу фіксації скоб до металевої дуги. Найдешевші брекети у Харкові коштують приблизно 300 доларів США з фіксацією та компліментом від клініки.

Головна перевага лінгвального встановлення брекетів на зуби – ціна та естетичні властивості. Можна використовувати метал (найдешевший матеріал) без ризику зіпсувати посмішку на найближчі рік-два. Слід зазначити, що і сапфірові, і керамічні брекет-системи при зовнішньому встановленні все одно будуть помітіні, чого не скажеш про лінгвальні брекети для дорослих.

Плануючи поставити брекети, подбайте про вибір клініки з досвідченими висококваліфікованими лікарями. Хороші рекомендації у медицині вкрай важливі. Найкраще, якщо це буде клініка з гарною репутацією, яка «по нотах» розпише майбутнє лікування та очікуваний результат.

Інші статті